Het organiseren van een barbecue

We willen allemaal zoveel mogelijk genieten van de warme zomerdagen. En dus eten we met z'n allen graag buiten. Er zijn veel manieren om buiten te dineren, maar de barbecue is onze favoriet. De geur, de smaak én de gezelligheid maken het de perfecte zomer activiteit. Maar het organiseren van een geslaagde barbecue kost wel wat tijd en aandacht. Om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet, hebben wij hieronder drie belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Het vlees

Oké. Deze categorie zal niet snel worden vergeten, maar het in huis halen van vlees vereist toch de nodige aandacht. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om veel variëteit aan te brengen in het vlees, zodat er voor iedereen wat wils is. Zorg dus voor een ruime keuze. Denk bijvoorbeeld aan bbq worstjes, hamburgers, kip én varkensvlees. Weet je niet precies welk vlees je moet nemen? De slagerij in Hilversum zal je goed kunnen adviseren, of speciale barbecue schotels kunnen aanraden. En vergeet ook vooral de kruiden niet!

Salades en meer

De tijd dat je alleen maar vlees at tijdens een barbecue, is allang voorbij. Tegenwoordig worden er een heleboel andere lekkernijen aan de menukaart toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan de populaire watermeloen, het gesneden stokbrood en de nodige salades. Ga je voor een uitgebreide barbecue? Voeg dan bijvoorbeeld olijven, komkommer, tomaten en ananas toe. Deze laatste twee kun je overigens ook goed grillen op de barbecue, voor het maken van bijvoorbeeld een kip Hawaii.

Een goede sfeer

Nu we alles voor het eten in huis hebben, is het natuurlijk ook belangrijk om even stil te staan bij de omgeving. Zijn er genoeg stoelen? Is er genoeg ruimte op de tafel en kies je voor wegwerpservies of niet? En dan zijn er nog de kleinere details. Wat dacht je bijvoorbeeld van muziek? Is er nog voldoende licht wanneer het donker word? En vergeet ook vooral niet om schoteltjes met nootmuskaat neer te zetten, om vervelende wespen tegen te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *