Hoe kun je zelf een maaltijdshake maken?

Wil je graag wat kilo’s afvallen? Dan zou je af en toe een maaltijd kunnen vervangen door een voedzame shake. Zelf een maaltijdshake maken is helemaal niet moeilijk. Je kunt online verschillende poeders kopen om toe te voegen aan dit soort shakes, maar je kunt ze ook helemaal zelf maken van verse ingrediënten. Het principe van een maaltijdshake is dat je er wel vol van zit, maar dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je van een maaltijd gewend bent. Daar val je van af, want je creëert als het ware een calorie-tekort. Je lijf vangt dit op door vet te verbranden. Zelf een maaltijdshake maken is een makkelijke manier om af te vallen, want je hebt er geen ingewikkelde recepten voor nodig.

Zelf maaltijdshake maken met eiwitpoeder

Wat het belangrijkste is als je zelf een maaltijdshake maken gaat is dat je er voldoende eiwitten in doet. Dit houden je namelijk langer verzadigd dan koolhydraten. Je kunt dit doen door er een flinke schep eiwitpoeder in te doen. De smaak maakt eigenlijk niet veel uit, maar je moet er wel op letten dat het poeder niet gezoet is, want dan voeg je alsnog suiker toe aan je shake. Als hij te vol zit met koolhydraten dan merk je dat je heel snel weer honger krijgt en dan is alle moeite natuurlijk voor niets.

Kant en klare shakes bestellen

Vind je het teveel werk om elke avond of ochtend zelf een maaltijdshake te maken? Dan kun je natuurlijk ook allerlei kant-en-klare mixen voor een shake kopen. Het enige wat je daarmee hoeft te doen is ze toe te voegen aan een vloeistof, bijvoorbeeld amandelmelk, en dat te mixen. Het mixen kun je met een staafmixer doen, maar ook met een vork. Als je echt geen klontjes wilt dan is een staafmixer de beste optie, dat drinkt nu eenmaal wat lekkerder. Vind je dat geen ramp? Gebruik dan gewoon een vork of een lepel en wrijf/roer daarmee de poeder door de vloeistof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *