Kiezen voor slowcooken op de BBQ

Slow cook BBQ is een nieuwe trend. Naast de BBQ kan je ook kiezen om je gerechten in de oven te bereiden. Bij de slager of keurslager kan je een lekker BBQ pakket aanschaffen hiervoor. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je de lekkerste stukjes vlees hebt om te bereiden op je barbecue. Bij een slow cook BBQ bereid je het vlees op een speciale manier. Je gaart het vlees heel langzaam op een gecontroleerde en lage temperatuur. De ideale stukken vlees hiervoor zijn grote stukken doordat je zo het vlees lekker mals en sappig houdt en het niet uitdroogt. Ideale gerechten voor de slow cook BBQ zijn bijvoorbeeld short rib van rundvlees, pulled pork, spareribs van varkensvlees of een hele kip of kalkoen. Een goede slager kan je advies geven over hoelang je het vlees moet garen en het beste kan bereiden.

Kies je voor een normale BBQ of een slow cook BBQ?

Beide methodes van vlees bereiden op de BBQ hebben zijn voor- en nadelen. Een slow cook BBQ duurt een stuk langer om je gerechten te bereiden, maar het resultaat is wel dat je kan genieten van een heerlijk sappig en mals stukje vlees. Als je kiest voor een normale BBQ dan kan je kiezen voor een gewoon barbecue pakket en hier is het grote voordeel dat je veel meer variatie in je aanbod hebt. Je kan hierbij denken aan voorgegaarde kip, biefstuk, spiesjes, hamburger en worstjes. Bij een slow cook BBQ heb je een stuk minder gerechten, meestal maar een of twee. Bij een normale barbecue heb je een ruim aanbod voor je gasten.

Bijgerechten voor de barbecue

Een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder de juiste bijgerechten. Je kan hierbij denken aan verschillende salades, stokbrood en huisgemaakte sausjes. Verschillende salades die het altijd goed doen bij BBQ gerechten zijn coleslaw, aardappelsalade, huzarensalade of een salade met ijsbergsla, tomaat, komkommer en wat je er ook maar aan wilt toevoegen. Huisgemaakte sausjes doen het altijd goed zoals burgersaus, whisky cocktailsaus, knoflooksaus, ketchup en een hete saus voor de liefhebbers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *