Voedingsschema om gezond je overgewicht te verliezen zonder jojo-effect

Een duidelijk voedingsplan is een goede manier om makkelijker af te vallen. Door een gezond voedingsplan aan te houden, kun je je calorieën en ongezonde vetten beperken en gezondheidsproblemen voorkomen. Gezonde voeding is ook een belangrijk wapen tegen overgewicht. Zo'n natuurlijk eetpatroon is gebaseerd op gezonde en natuurlijke eetgewoonten zodat je het jojo-effect kunt voorkomen en je vooropgestelde doelen sneller bereiken.

Gezonde voedingsstoffen

Een voedingsschema voor afvallen begint met het samenstellen van een weekmenu. Dat is rijk aan vitaminen, mineralen, gezonde vetten en koolhydraten en alle nodige nutriënten. Velen denken dat ze met het overslaan van een of meerdere maaltijden sneller afvallen. Maar je lichaam gaat dan in de tegenaanval en slaat meer energie (calorieën) op.

Dagelijkse hoeveelheid calorieën

Afvallen doe je door minder calorieën te eten dan je er dagelijks verbrandt. Terwijl vrouwen genoeg hebben met gemiddeld 2000 calorieën per dag, bedraagt dit voor mannen 2500 calorieën. Diëtisten raden aan om je dagelijks hoeveelheid calorieën maximaal met 500 te verminderen.

Gezond voedingsschema voor snel afvallen

Een gezond voedingsschema bestaat uit een maximale hoeveelheid gezonde voedingsstoffen. Drink bij het ontwaken een groot glas water met vers geperst citroensap. Dat brengt je vetverbranding onmiddellijk op het juiste toerental.

  • Gezond ontbijt: bestaat uit veel eiwitten, voldoende gezonde vetten en koolhydraten. Dat kan bestaan uit twee sneetjes volkorenbrood en mager broodbeleg zoals ham, kip of kalkoen. Drink hierbij een kop koffie of thee zonder melk en suiker of een zelf gemaakte smoothie.
  • Tussendoortje: een stuk fruit, een portie natuuryoghurt, kwark of skyr zonder toevoegingen.
  • Lunch of middagmaal: twee sneetjes volkorenbrood met ham, kalkoen of kipfilet, kaas +20 of rauwe groenten naar keuze.
  • Tussendoortje: een handjevol of 25 gram onbewerkte noten, zaden of pitten, rozijntjes of vijgen.
  • Diner of avondmaal: 120 gram gebraden kip of kalkoen, minstens 250 gram gewokte of gestoomde groenten, een zoete aardappel, natuuryoghurt of kwark met enkele verse stukjes fruit.

Wanneer je dit aanhoudt kun je wekelijks tot 2,5 kilo afvallen.

Makkelijk afvallen doe je met dit Voedingsschema Terneuzen. Ook fit worden in Zeeland? Ook dat is mogelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *