Welk vlees mag niet ontbreken bij een gourmet

Gourmetten is allang niet meer alleen populair tijdens de feestdagen. Ook op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden is het een zeer gezellig samenzijn. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend veelzijdig. Zo kun je de pannetjes vullen met groentes, pannenkoeken of eieren. Je kunt zelfs je stokbrood toasten op de grill. En natuurlijk mag het vlees niet ontbreken. Om je een beetje op weg te helpen, staan hieronder drie van de meest populaire vleessoorten voor de gourmet. Uiteraard allemaal te verkrijgen in mini porties bij de butcher in Eindhoven. Perfect voor in de kleine gourmetpannetjes.

Kip

We weten allemaal dat kip één van de meest veelzijdige stukjes vlees is. En nergens is dat meer waar dan bij het gourmetten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kipfiles, kip aan een spiesje of gemarineerde kip. En dat zijn alleen nog maar de slager keuzes. Zo kun je bijvoorbeeld kleine stukjes ananas mee grillen, voor een kip hawaii. En met een beetje satésaus, maak je snel en gemakkelijk een mini kip saté.

Shoarma

Natuurlijk kunnen we geen lijstje maken, zonder het geliefde shoarma vlees te benoemen. Shoarma word niet voor niets in vrijwel iedere gourmetschotel toegevoegd. Dit soort vlees is niet alleen zeer gemakkelijk te bereiden, maar ook nog eens perfect voor de kleine gourmetpannetjes. En met de juiste kruiden kun je het vlees gemakkelijk op smaak brengen. Houd je van pittig? Bestrooi het vlees dan met pittige kruiden zoals bijvoorbeeld chilipeper. Houd je meer van neutraal vlees? Houd het dan bij peper en zout. Mogelijkheden te over!

Hamburger

Nét zoals bij barbecueën kunnen we ook bij gourmetten niet om de ouderwetse hamburger heen. Ze zijn niet voor niets immens populair bij zowel jong als oud. Hamburgers zijn namelijk gemakkelijk te bereiden, en altijd lekker van smaak. De minigourmet versies zijn tevens de perfecte grootte voor op een gesneden stokbroodje. En zo maak je dus gemakkelijk een broodje hamburger. Bak een paar geraspte stukjes kaas mee met je hamburger, en je hebt een broodje cheeseburger!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *